New paragraph

הסכם גירושין


הסכם גירושין. למי זה מתאים? מתי מומלץ לערוך הסכם כזה? ומה עליו לכלול?.

 

כשבני זוג מחליטים להפריד כוחות, עליהם לקבל החלטה באיזה דרך לעשות זאת. לעיתים זאת החלטה משותפת, אך לעיתים זאת החלטה של אחד הצדדים לבדו. כך או כך, ניתן להפריד כוחות בכמה דרכים מקובלות:

באמצעות עריכת הסכם גירושין אצל עורך דין או באמצעות הגשת תביעות בבית משפט או באמצעות גישור.

והיה והחלטתם לעשות את הדברים פשוטים יותר ולהתגרש תוך הגעה להסכמות, הרי שפניה להייעצות עם עורך דין בשלבים מוקדמים היא מאוד חשובה.

החלק החשוב ביותר בהסכם הגירושין יהיה עוד לפני בכלל שמעלים את ההסכם על הכתב, זה החלק של בניית ההסכמות. נבחן מה נחוץ לכל אחד מבני הזוג ביחד, לחוד, מה נחוץ לילדים, מה הצרכים והרצונות ונעלה אותם בצורת הסכמות על הכתב על מנת שמאוחר יותר ניתן יהיה לאשר את ההסכמות הללו בבית משפט ולתת להסכם תוקף של פסק דין.

(להמשך המאמר, יש לגלול מטה).



המשך- הסכם גירושין

אז מה ניתן לכלול בהסכם כזה? אפשר ורצוי לכלול את כל הסוגיות הקשורות לבני הזוג ולמשפחה כולה. את כל סוגיית הרכוש: דירות, נכסים, עסקים משותפים, חסכונות, רכבים, השקעות ועוד ולקבוע מנגנוני מסודרים לחלוקת הנכסים הללו. כיצד מחלקים? 

רק לומר חצי חצי זה לא מספיק, כי הרי לפעמים נדרש לתכנן מראש על אופן החלוקה, כגון חלוקה בעין, או בשיטת המכרז כשלמשל מדובר בעסק משותף.

סוגיות נוספות כגון חשבונות בנק, מי נשאר בו, מי יוצא, אם יש חובות מי משלם ומתי.

בהסכם יש להסדיר גם את סוגיית המזונות, זמני השהות עם הילדים, תוך ראיית טובת הילדים והמשפחה כולה. הוצאות חריגות מי משלם, מתחלקים חצי חצי, או דרך אחרת.

גם את סוגיית חיות המחמד מומלץ לכלול בהסכם גירושין.


לא להשאיר דבר ליד הדמיון הטובה ולכלול בהסכם את כל הנושאים הקשורים לבני הזוג על מנת לא להשאיר הסכם פרוץ לסכסוכים עתידיים.


אני בכלל  ממליצה לערוך הסכם כזה עוד אפילו בטרם הנישואין, כהסכם ממון כשהיחסים עוד מלבלבלים ופורחים, בזמן שקל יותר להגיע להסכמות משותפות. זה נותן  שקט וודאות כשכל צד יודע מה צפוי במקרה והיחסים יעלו על שרטון. .

אך אם לא ערכנו הסכם ממון בטרם הנישואין והגיע השלב בו אנו , מעוניינים לפרק את החבילה, יש לגשת לעורך דין כבר כשגמלה בלבכם החלטה לפרק את החבילה, עוד בטרם אפילו מודיעים לצד השני, כדי למנוע מקרים של הברחת נכסים.

 

 

שמי עורכת הדין לילך עינב, ואני עורכת דין ומגשרת לענייני משפחה. מוזמנים לפנות אלי בטלפון  0522838702

שיהיה לנו בהצלחה.